Fra Samsø Feriemagasinet 2017 (Visit Samsø) side 27 (OBS! Butik / Galleri er ikke længere åbent)

Skønhed på bordet Hun har været i gang med pensler og farver i efterhånden flere årtier, Ulla Fredsøe. Men alligevel er hendes motiver friske som morgendug, og hendes lille butik i Nordby er absolut et besøg værd. Ulla, der er uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København, foretrækker akvarellen som maleteknik: ”Den er meget krævende, for bordet fanger, når man har sat penslen til papiret. Men når det lykkes, giver det en lethed og ynde, som ikke kan fås på andre måder. Og så passer det rigtig godt til blomster,” fortæller hun.
Netop blomster har været et tilbagevendende motiv for Ulla, og det er da også hybenroser, kornblomster og valmuer, der pryder nogle af de dækkeservietter, Ulla sælger i sin butik i Nordby. ”Dækkeservietterne er meget populære, da de bringer lys og skønhed til bordet,” forklarer Ulla. Og så er de også til at betale, da et stk. koster kr. 50,- og fire stk. koster kr. 150,-
I butikken sælger Ulla også plakater og postkort med motiver fra bl.a. Nordby Bakker og af de smukke bindingsværkshuse, man ser i Nordby. Senest har Ulla udvidet butikken med et galleri, hvor hun fremviser sine nye billeder lavet i collage og malet med temperafarver.